Retiisi-greippirouhelma lohen kera
Tavoite: Rouskuva lisuke lohelle.
retiisi
verigreippi
basilika, tuore
suola
pippuri
lohi
Määrät:
Viitisentoista retiisiä ja yksi verigreippi on hyvä satsi neljälle lautaselle. Jos lohi on fileenä, niin sitä pistelee poskeensa tässä perheessä yksi persoona parisataa grammaa. Eli neljälle hengelle semmonen kiloinen file, viitisentoista retiisiä ja yksi verigreippi. Puskasta kourallinen tuoretta basilikaa. Lisäksi suolaa ja pippuria.
Valmistus (hulttiotyyliin):
Huuhtaise retiisit. Rouhi retiisit. Pilko verigreippi kalvottomiksi palasiksi. Lykkää retiisirouhe ja verigreipinpalaset yhteen kulhoon suolan, pippurin ja tuoreen basilikan kanssa. Kulho menee jääkaappiin, kunnes on ruoka-aika. Kypsennä lohi. Tarjoile rouhelma lohen kanssa.
Valmistus (insinöörityyliin):
Väännä retiiseistä naatit irti ja huuhdo mullat pois. Leikkaa pois ruikuloin juuri ja paksuin kanta. Pistä retiisit leikaten viiteen viipaleesen ensin, sitten kasaan ja keinuvasti leikellen, ees sun taas, rouheeksi. Siirrä rouhe kulhoon. Ota verigreippi ja irroittele siitä hedelmäliha isoiksi, kalvottomiksi palasiksi. Yksi tapa on kuoria greippi kuten omena/ananas, ja sitten irroittaa lohkot veitsellä kalvon vierestä keskustaa kohden veistäen. Pistä palaset rouhekulhoon ja, mikäli käytännöllistä, purista ylijääneistä kalvoista mehut mukaan. Ota tuoretta basilikaa, ja leikkaa silpuksi rouhekulhoon. Lisää kulhoon vielä suolaa ja pippuria, maun mukaan mutta kevyesti, koska rouhelman tarkoitus ei ole olla varsinaisesti suolainen ruoka vaan sen kaveri. Sekoita muutamalla kapustan kiepsauksella, sekaisin mutta ei mössöksi. Laita kulho jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat. Ota lohifile ja hiero pintaan suolaa. Kypsennä paistopussissa, uunin lämpö 175 C, puoli tuntia yleensä riittää, mutta paksu file saattaa tarvita viisi minuuttia lisää paistoaikaa. Tarjoa rouhelma lämpimän kalan kanssa.
No comments:
Post a Comment