Jauheliha-ruusukaalikeikaus
Tavoite: munakkaanomainen yhden pannun pläjäysAinekset:
jauheliha
voi
ruusukaali
muna
neste
suola
pippuri
timjami
Määrät:
Katso pannusta, kuinka paljon ruusukaaleja tarvitaan peittämään sen pohja. Parisataa grammaa on hyvä arvaus. Jauhelihaa saa käyttää kuinka paljon nyt sattuu löytymään ja haluamaan. Munien määrän voi arvioida kun jauheliha on pannulla, mutta hatusta heittäisin kolme. Ei oo tarkoitus tehdä munakasta, vaan sitoa jauhelihamuruset yhteen, ettei ne lentele ympäriinsä ruokaa lautaselle siirrettäessä. Nestettä ruokalusikallinen munaa kohden, maito tai kerma ois pare, vesikin käy.
Valmistus (hulttiotyyliin):
Paistinpannulle ruusukaalit ja vettä. Keitä ruusut kypsiksi ja puolita. Pannulle voita ja ruusut perään. Lusikoi päälle jauhelihaa. Riko munat, sekaan neste, suola ja pippuri, timjami. Kaada munat pannulle. Hyydytä, keikauta plätkä tarjoillessa.
Valmistus (insinöörityyliin):
Laita paistinpannulle ruusukaalit ja valuta päälle vettä kunnes ne peittyvät. Keitä ruusukaaleja, kunnes kokeillessa haarukka menee lähes lävitse. Valuta pannulta vesi pois, poimi ruusukaalit lautaselle ja leikkaa kaalit pitkittäin puoliksi. Sulata pannulla voi ja asettele puolikkaat pannulle leikkuupinta alas pannuun päin. Lusikoi kaalien päälle ja väleihin jauhelihaa, tasoita pinta. Anna lämmetä niin, että voi alkaa paistaa. Riko munat lasiin tai kulhoon. Lisää neste, suola, pippuri ja timjami. Vatkaa haarukalla munat massaksi. Kaada munamassa pannulle, ja painele jauheliha munaan. Anna paistua sekoittamatta, kannen alla, keskilämmöllä, kunnes munamassa on päältäkin hyytynyt ja pohja ruskistunut. Tarjoile ruoka keikautettuna niin, että kaalien paistopinta on ylöspäin.
No comments:
Post a Comment