Raparperimantelitorttu
Vuoka: piirakkavuoka halkaisijaltaan 22 cm, pari senttiä syvä.Pohja:
100 g voita, kylminä nokareina
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl leivinjauhetta
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
Täyte:
80 g voita, huoneenlämpöisenä
2 kananmunaa
1 rkl kookosjauhoja tai maissi/perunatärkkelysjauhoja
2 1/4 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
n. 4 vartta tai 1 l raparperia pilkottuna
1 rkl sokeria
Valmistus:
Mittaa kulhoon pohjan kuivat ainekset ja sekoita keskenään. Tee taikina nyppien kylmä voi kuiviin aineksiin, kunnes seos on tasaisesti murumaista. Painele taikina vuokaan, peitä kelmulla ja lepuuta tunti jääkaapissa.
Kuori ja paloittele raparperit, ripottele joukkoon ruokalusikallinen sokeria.
Vatkaa täytteen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksi muna voimakkaasti vatkaten, vatkaa sitten sekaan kookos/tärkkelysjauho. Lisää toinen muna voimakkaasti vatkaten. Lopuksi vatkaa sekaan mantelijauhot.
Nosta pohja jääkaapista, peitä pohja raparperipalasilla ja lusikoi täyte tasaisesti päällimmäiseksi.
Paista torttua uunin alaosassa 180 asteessa. Torttu ruskistuu helposti, joten paista ensin 25 - 30 minuuttia ja tarkista ulkonäkö. Peitä tarvittaessa kevyesti leivinpaperilla ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä, yhteensä noin 40 - 50 minuuttia. Anna jäähtyä, tarjoile viileänä.
No comments:
Post a Comment