Tuesday, June 17, 2014

Raparperimantelitorttu

Raparperimantelitorttu

Vuoka: piirakkavuoka halkaisijaltaan 22 cm, pari senttiä syvä.

Pohja:
100 g voita, kylminä nokareina
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl leivinjauhetta
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja

Täyte:
80 g voita, huoneenlämpöisenä
2 kananmunaa
1 rkl kookosjauhoja tai maissi/perunatärkkelysjauhoja
2 1/4 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
n. 4 vartta tai 1 l raparperia pilkottuna
1 rkl sokeria

Valmistus:
Mittaa kulhoon pohjan kuivat ainekset ja sekoita keskenään. Tee taikina nyppien kylmä voi kuiviin aineksiin, kunnes seos on tasaisesti murumaista. Painele taikina vuokaan, peitä kelmulla ja lepuuta tunti jääkaapissa.

Kuori ja paloittele raparperit, ripottele joukkoon ruokalusikallinen sokeria.

Vatkaa täytteen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksi muna voimakkaasti vatkaten, vatkaa sitten sekaan kookos/tärkkelysjauho. Lisää toinen muna voimakkaasti vatkaten. Lopuksi vatkaa sekaan mantelijauhot.

Nosta pohja jääkaapista, peitä pohja raparperipalasilla ja lusikoi täyte tasaisesti päällimmäiseksi.

Paista torttua uunin alaosassa 180 asteessa. Torttu ruskistuu helposti, joten paista ensin 25 - 30 minuuttia ja tarkista ulkonäkö. Peitä tarvittaessa kevyesti leivinpaperilla ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä, yhteensä noin 40 - 50 minuuttia. Anna jäähtyä, tarjoile viileänä.






No comments:

Post a Comment

Bolo do caco - Pannuleipä Madeiralta

Recipe will repeat in english. Bataatti eroaa bataatista Olen törmännyt Suomessa ainoastaan oransseihin bataatteihin. Madeiralainen taikina ...