Thursday, March 6, 2014

Juustokakku uunissa

Juustokakut olen tähän mennessä tehnyt aina hyydyttämällä, ilman uunia. Tämä oli ensimmäinen uunikokeilu ja sellaisena ihan onnistunut, mutta totean silti hyydytyksen olevan enemmän omaksi koettu tekniikka ja mieluisampi lopputulos.

Valitse tuorejuuston, keksin ja mahdollisen lisämaun makuyhdistelmä. Keksien pitäisi olla uunia varten sellaisia kikkailemattomia peruskeksejä, ilman täytteitä tai paksumpia kuorrutteita. Tarkoitus on murskata keksit, eli ottaa sen huomioon voimankäyttöä ajatellen. Varaa muna tuorejuustorasiallista kohden, sokeria puolisen desiä munaa kohden tai enemmän tuorejuustovalmisteen ja makuaineiden makeudesta riippuen. Jos makuaineessa on paljon irtoavaa nestettä, niin ota useampi muna, lisää 1 muna 1 nestedesiä kohden. Uunissaoloaika riippuu pitkälti siitä, miten paksu kerros juustomassaa vuokaan tuli, mutta on todennäköisesti lähempänä tuntia, josta puolet peitettynä ruskistumisen estämiseksi.

Suklaa-kastanjajuustokakku

Vuoka ø 22 cm
3,5 dl keksimuruja (Kaneliässät)
75 g voita
400 g suklaanmakuista tuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl kastanjasosetta (Bonne Maman Chataignes)

Valmistus (insinöörityyliin):
Valmistele irtopohjavuoka pingottamalla pohjan päälle leivinpaperi. Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi muovipussissa kaulimella painellen, sekoita murut sulaan voihin. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Munat ja sokeri vatkataan paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi, viitisen minuuttia sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sekaan tuorejuusto ja kastanjasose. Kaada massa murupohjaan. Irtopohjavuoasta todennäköisesti valuu paiston aikana voita ja nesteitä, joten kannattaa laittaa pelti vuoan alle. Uuniin 170 celsiusta, 25 minuuttia ensin, sitten kypsyyden ja ruskistuneisuuden tarkistus. Kypsänä vaaleaksi jäänyt juustomassa hytisee pienesti vuoan keskikohdilla, mutta on reunoilla kiinteä ja paisunut ylöspäin. Tarpeen mukaan peitä kevyesti leivinpaperilla ja paista vielä n. 20 minuuttia lisää. Tarjoillaan hyvin jäähtyneenä, jopa jääkaappikylmänä.



No comments:

Post a Comment

Bolo do caco - Pannuleipä Madeiralta

Recipe will repeat in english. Bataatti eroaa bataatista Olen törmännyt Suomessa ainoastaan oransseihin bataatteihin. Madeiralainen taikina ...